پر کردن دندان یا ترمیم دندان یکی از انواع درمان های دندان پزشکی است ، که برای بازگرداندن زیبایی و کارایی دندان استفاده می شود. پر کردن دندان برای ترمیم پوسیدگی دندان ،شکستگی دندان ، خوردگی های جزیی دندان و آسیب های سطحی دندان مورد استفاده قرار می گیرد.
در گذشته دندان ها با امالگام فلزات پر می شد ،که مقاومت و دوام بالایی نیز داشتند.اما امروزه مهمترین ویژگی برای اکثر مردم این است که دندانهایشان به رنگ طبیعی به نظر برسد، در همین راستا از موادی مانند کامپوزیت یا پرسلن استفاده می شود که بیشتر همرنگ دندان هستند و زیبا تر به نظر می رسند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر پیرامون کامپوزیت دندان کلیک کنید.

انواع پر کردن همرنگ دندان

عمدتا برای پر کردن همرنگ دندان و ترمیم پوسیدگی دندان از مواد کامپوزیتی استفاده می شود و ظاهری مشابه با دندان دارند. گلاس اینومر ها نیز می توانند برای پر کردن همرنگ دندان مورد استفاده قرار بگیرند.

هزینه پر کردن همرنگ دندان

هزینه پر کردن همرنگ دندان وابسته به موقعیت دندان، تعداد جلسات، میزان خالی کردن و تمیز کردن دندان متفاوت است، اغلب شرکت های بیمه هزینه های اضافی مرتبط با مواد کامپوزیتی را تحت پوشش قرار نمی دهند.

سوالات متداول پر کردن همرنگ دندان

1.     مزیت پرکردن دندان با کامپوزیت چیست؟

در پرکردگی های کامپوزیت برخلاف پرکننده های آمالگام (نقره ای)، پر کردن حفره ها و ترمیم ترک ها مقاوم تر و از نظر زیبایی نیز خوشایند تر هستند زیرا رنگ دندان های طبیعی شما هستند. پر کننده های کامپوزیت و همرنگ دندان برای بیمارانی که می خواهند دندان های جلو  را پر کنند مناسب است.

2.     ماندگاری کامپوزیت روی دندانهای جلویی چه مدت است؟

میزان دوام پر کردن دندان با کامپوزیت دردندان های جلویی همانند قراردادن روکش نخواهد بود، باید ازگاز زدن مواد غذای سفت که می تواند باعث ترک و شکستن کامپوزیت شود اجتناب کنید.

3.     آیا می توانم بعد از پر کردن دندان هایم، را بلافاصله مسواک بزنم؟

از مسواک و نخ دندان به آرامی استفاده کنید. بعد از پر کردن دندان، مسواک زدن کاملاً خوب است و نیازی نیست مدتی صبر کنید.

بیشتر بخوانید... روش لمینت دندان

4.     آیا می توانید بعد از پر کردن غذا بخورید؟

برخلاف پرکننده های آمالگام، پرکننده های کامپوزیت دندان به بیماران اجازه می دهد که بلافاصله بعد از پر کردن غذا بخورند. با این حال، ما توصیه می کنیم که بیماران فقط پس از، از بین رفتن بی حسی موضعی غذا بخورند زیرا وقتی لب و دهان شما بی حس می شود خوردن آن کاملاً دشوار است.

رفرنس